Merhabalar,
Hepimiz, çocuklarımızın hızla gelişen ve değişen dünyada, çok yönlü düşünebilen, yenilikçi ve üretken, yeteneklerini rahatlıkla ortaya koyabilen, fikirlerini rahatlıkla ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmek isteriz.
Çağımızda çocuklarımızın; hızla gelişen, değişen durumlara uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için farklı düşünebilme ve farklı bakış açıları geliştirebilme becerilerini desteklememiz gerekmektedir.
Üretkenlik, daha önce kurulmamış ilişkiler arasındaki ilişkileri kurabilme, yeni bir düşünce şeması içinde yeni yaşantılar, yeni deneyimler, yeni fikirler ve yeni ürünler ortaya koyabilme becerisi olarak görülür. Kısaca durumlara farklı bakış açıları geliştirerek, problemlere farklı çözümler bulabilme becerisidir.
Üretkenlik, doğuştan getirdiğimiz potansiyelimizde olmakla beraber zaman içinde geliştirilebilir veya bastırılabilir. Her çocuğun üretkenlik alanı okul öncesi ve okul yıllarında geliştirilebilir.
Dünya tarihi boyunca gelişmelere baktığımızda, ilk çalışma örneklerini eski Yunan şehir devletlerinde görebiliriz. Bu örneklerin devamını ise, kendi topraklarımızda Osmanlı Devleti’nin eğitim sistemi içinde yer alan Enderun Mekteplerinde görmekteyiz.
Farklı alanlarda yeteneği tespit edilen, devşirilen çocukların devletin farklı kademelerinde görev aldıklarını bilmekteyiz. Yine son yıllarda devletimizin yaygınlaştırdığı Bilim ve Sanat Merkezleri, aynı zamanda bunlara ek olarak özel kurum ve kuruluşların da bu konudaki samimi gayretlerini görmekteyiz.
Tüm bu çabalara rağmen normal potansiyele sahip arkadaşlarıyla aynı sırayı paylaşan, yaşıtlarından çok önce okuma ve yazma öğrenmiş, üstün kavrama yeteneğine sahip olmaları, okul hayatında öğretmenleriyle, akranlarıyla sorun yaşamalarına sebep olduğu bilinen bir gerçektir. Ortalama zekâ düzeyine göre ders anlatan öğretmenlerin bazen bir konuyu 5-6 kez tekrar etmesi, bilgilerin pekişmesi için de ev ödevi vermesi onları epey rahatsız etmektedir.
Sonuç olarak ulusal kalkınma hedeflerimize ulaşabilmek için ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı etkin bir şekilde değerlendirmek, diğer tüm alanlarda gösterilen gayretlerin bir benzerini hak etmektedirler.
Asil Çocuk Üniversitesi bu amaca hizmet etmek üzere, 2024 – 2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren bu konuyla ilgili hazırlıklarını tamamlayıp hayata geçirilmesi planlanan bir projedir.
Projenin genel hedefleri ülke hedefleriyle örtüşmek ile birlikte, özel hedefleri kapsamında İstanbul ili Güngören ilçesinde çalışmalarını yürütmek olacaktır.
Bu kapsamda okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik başlayacak çalışmalar, öğrenci yaş grupları arasında yapılması planlana testler sonucunda belirlenen her yaş grubundan oluşturulacak en fazla 16 kontenjanlı öğrenci gruplarına ilgi ve yeteneklerine göre;
Düşünme Becerileri,Üretkenlik Görsel Algı, İngilizce, Zenginleştirilmiş Matematik, Uzay Bilimleri ve Astronomi, Müzik, Ahşap Atölyesi, Yazarlık Atölyesi, ErkenTıp, Spor, Kodlama, STEM, Görsel Sanatlar ve Finansal Okuryazarlık derslerinden oluşan ders ve faaliyetlerle eğitim süreci zenginleştirilecektir.